Vakantie Egypte 2004

  Click for Hurghada, Egypt Forecast

Vorig jaar hadden we deze reis al eens gemaakt maar aangezien onze camera het had begeven doen we hem dit jaar nog een keer. Het is zeer aan te raden wanneer men voor het eerst naar Egypte gaat en men wil veel dingen zien een nijlcruise te maken, we hebben de reis uitgebreid met een aantal dagen in Cairo en 4 dagen in Hurghada. We hebben graven, tempels, beelden, de pyramides en het nationaal museum in Cairo gezien. Daarna nog even lekker een aantal dagen relaxen in Hurghada. Hurghada is tevens een zeer gewilde plaats voor duik en snorkelfanaten vanwege zijn schitterende onderwaterwereld.

Hierbij een reisverslag van deze vakantie.
Dag1 Aankomst in Luxor en inschepen op de cruiseboot Ms African Queen
Dag 2: Het is vroeg opstaan (05.30 uur) om na het ontbijt met de bus te vertrekken naar de valei der koningen, tempel van Hatsjepsoet, kolossen van Memnon. In de middag vertrekt de boot voor het eerste stuk naar Edfu.
Dag 3:Bezoek van de Horus tempel in Edfu en daarna verder varen naar de dubbele tempel in Kom Ombo en weer verder varen naar Aswan.
Dag 4: bezoek aan de onvoltooide obelisk, de tempel van Phillae, de Nasserdam en met de faluka (Egyptische zeilboot) naar de botanische tuin. s'Avonds is er mogelijk tot een bezoek aan een plaatselijke moskee en een bezoek aan de bazar van Aswan. Verder wordt er aan boord een feestavond (in traditionele kledij) georganiseerd.
Dag 5: Om 3.30 uur gewekt om met de bus naar Abu Simbel om de Tempel van Ramses te bekijken. s'Middags begint de Ms African Queen aan de terug reis naar Luxor.
Dag 6: Hele dag varen om s'avonds in Luxor aan te komen waar wederom een feestavond is georganiseerd.
Dag 7: s'Morgens bezoek aan de tempels Karnak en Luxor verder wordt er nog een parfumerie bezocht. De middag kan men vrij besteden evenals de avond of deelnemen aan een excursie.
Dag 8: Veel mensen keren huiswaarts maar wij gaan met een binnenlandse vlucht naar Cairo om meer Egyptische cultuur op te snuiven.
Dag 9: Met de bus naar de Sakara pyramide, de ruines van de oude hoofdstad Memphis, de pyramides en de Sphinx op Gizeh plateau, s'avonds een feestavond op de nijl.
Dag 10: Vandaag een bezoek aan het Nationaal museum, de Mohamed Moskee en de bazar. Daarna begint de zes uur durende busreis naar Hurghada waar we nog een aantal dagen gaan relaxen aan de Rode Zee.
Dag 11: Lekker relaxen aan het strand van Hurghada en s'avonds een bezoek gebracht aan old town.( het oude Hurghada)

Dag 12 en13: Wederom relaxen, beetje wandelen en na een proefles lekker duiken om de onderwaterwereld te bekijken.
Dag 14: Wandelen in Hurghada en langzamerhand voorbereiden op de thuisreis.
Dag 15: Na een heerlijke vakantie gaan we weer huiswaarts

Klik op het kaartje voor de foto's

2007 ber-lin.nl